Bounty-rutor
Botten:
3 st ägg
4,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 gr smör/margarin
2 dl kokande vatten
Kokoskräm:
225 gram smör/margarin
4 dl florsocker
2 st ägg
1 påse kokos
Garnering:
300 gr ljus choklad
0,75 msk olja
Gör så här:
- Slå på ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao och rör sedan ner i ägg blandningen.
- Smält smör och vatten i en kastrull och tillsätt sedan i smeten.
- Vispa ihop till en smet.
- Häll ut smeten i en långpanna 24*30. Jag hade en plåt som var 20*31.
- Grädda mitt i ugnen och grädda i 20-25 minuter.
- Kyl ner kakan i frysen ca 30 minuter när den har svalnat.
- Förbered kokoskrämen genom att smälta smöret.
- Blanda ner ägg, florsocker, och kokos.
- Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Blanda ner oljan.
- Bred ut den smälta chokladen över kokosfyllningen.
- Låt den stelna i kylskåpet.
Så himmelsk goda. Dessa blev lite väl höga, var lite svår att äta. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar