Rimbobullar:
50 gr jäst
400 gr rumsvarmt margarin
4 dl kall mjölk
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gr smör/margarin
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
Uppvispat ägg till penslingen, kan uteslutas om det finns äggallergiker
2 dl florsocker
2 msk vatten
Gör så här:
- Smula ner jästen i en degbunke
- Tillsätt mjölken och rör om till jästen löst upp sig.
- Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med strösocker, vaniljsocker och vetemjöl.
- Arbeta samman till en smidig deg. Jag använde hushållsassistenten.
- Dela degen i 2 delar.
- Kavla ut varje del till en stor kaka, ca 40*40 cm på lätt mjölat bakbord.
- Sporra eller skär ut fyrkanter ca 8*8 cm.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant.
- Vik ihop de 4 hörnen över fyllningen och tryck samman dem.
- Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
- Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i 2 timmar.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 250 grader i ca 6-8 minuter.
- Låt bullarna kallna under bakduk.
- Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Rimbobullar på jäsning. |
Färdiggräddade Rimbobullar. 10 stycken för 50 kronor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar