2 st ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning:
1,5 dl fast sylt
1 dl vaniljkräm (går bra med hårt vispad grädde)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Klä en långpanna ca 25*35 cm med bakplåtspapper
- Vispa upp ägg och socker luftigt och poröst
- Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och blanda sedan i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna.
- Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen.
- Förbered fyllningen.
- Vänd upp sockerkakan på sockrat bakplåtspapper.
- Låt sockerkakan svalna under en uppochner vänd långpanna.
- Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop till en rulltårta.
- Har du problem att få sockerkakan att lossna från bakplåtspappret kan man pensla med lite kallt vatten på bakplåtspappret, vänta en stund och dra sedan loss pappret.
30 kr/rulltårta |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar