Fiskgratäng ( Jamie Oliver)
1 torskblock
1 gul lök
3 st morötter
3 dl riven ost
2 dl grädde/mjölk (jag tog hälften av varje)
1 fiskbuljong
salt/peppar
citronolja
kokt potatis
1 kokt ägg/person
- Dela fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
- Hacka lök och morötter i ungefär lika stora bitar (jag finhackade löken)
- Fräs lök och morötter i lite smör.
- Häll över osten och låt den smälta.
- Tillsätt grädde/mjölk.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken.
- Klyfta äggen och de lägg över såsen (jag hade äggen bredvid istället för i gratängen)
- Pressa den ny kokta potatisen över fisken/såsen som ett berg (jag spred ut jämt över hela)
- Salta och häll över citronolja.
- Gratinera mitt i ugnen 200 grader i 20-25 minuter.
Imorgon blir det en ny rätt som jag ser framemot att få göra och äta :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar