3 st limpor:
50 gram (1 paket) jäst
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
½ dl brödsirap
½ dl olja
2 dl havregryn
Cirka 12 dl vetemjöl + till utbakning
1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
2. Tillsätt salt, sirap, havregryn och olja.
3. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter, baka ut till 3 avlånga limpor.
5. Låt limporna jäsa i 30 minuter igen och nagga dem med en gaffel.
6. Grädda limporna på 200 grader i cirka 20 minuter.
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
½ dl brödsirap
½ dl olja
2 dl havregryn
Cirka 12 dl vetemjöl + till utbakning
1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
2. Tillsätt salt, sirap, havregryn och olja.
3. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter, baka ut till 3 avlånga limpor.
5. Låt limporna jäsa i 30 minuter igen och nagga dem med en gaffel.
6. Grädda limporna på 200 grader i cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar