Morotskaka
7 st ägg
7,5 dl socker
550 gr riven morötter
5 dl rapsolja
7,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk bikaronat
1 tsk salt
1,5 tsk kanel
Kräm
200 gr philadelphiaost
150 gr smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
- Slå ugnen på 175 grader.
- Skala och riv morötterna.
- Rör ihop äggen, rapsolja och morötterna.
- Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en bunke, blanda ihop allt i en bunke.
- Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda längs nere i ugnen tills den blir klar. (testa med en provsticka, tror det tar ca 60 minuter)
- Rör ihop rumsvarma smöret med philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en kräm.
- Bred ut krämen på den svalna kakan och skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar