2 limpor
50g Jäst
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2 tsk Salt
1 dl Sirap
½ dl Olja
ev 1 tsk Brödkryddor
ca 1 kg Rågsikt
50g Jäst
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2 tsk Salt
1 dl Sirap
½ dl Olja
ev 1 tsk Brödkryddor
ca 1 kg Rågsikt
1. Lös upp jästen i ljummet vatten och mjölk.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta in så pass mycket mjöl så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter.
3. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 1 timme.
4. Arbeta ut till två limpor och lägg på plåt.
4. Arbeta ut till två limpor och lägg på plåt.
5. Låt jäsa i ca 30 minuter.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter i 200C.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter i 200C.
7. Låt svalna på galler utan bakduk övertäckt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar