onsdag 7 september 2011

Stockholmskakor

När jag bodde hemma bakade mamma alltid Stockholmskakor. Dom är så supergoda. Jag hoppas att ni testar att baka dem, ni kommer inte bli missnöjda.

Stockholmskakor

300 gram smör/margarin (ej smält)
1,5 dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl

Hallonmarmelad
Pärlsocker

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser
  3. Dela till 3 delar, jag delade i 6 delar, det var lättare.
  4. Rulla till långa rullar, ca 1,5-2 cm tjocka.
  5. Skär ca 2 cm tjocka bitar och rulla dom sen i pärlsocker.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, tryck med ett finger så det blir en liten grop.
  7. Sätt hallonmarmelad i mitten.
  8. Grädda ett stepp högre upp än mitten i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar