onsdag 21 december 2011

Efterrätt: Mörk och vit chokladmousse

Den här bjöd jag till efterrätt:

Mörk chokladmousse
200 g mörk choklad, 70%
4 st ägg
2 msk honung

Vit chokladmousse
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt

 

1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.


Otroligt god efterrätt. Men var lite tjorvig att göra. Jag hade fel glas, skulle ha tagit med raka kanter istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar