onsdag 21 november 2012

Solskensbulla

Nästa helg, dvs. 29 och 30 november ska Rebeccas klass stå och sälja fikabröd utanför Ica Maxi som ska gå till deras klassresa som de ska göra till sommaren. Igår bakade jag morotskaka och idag solskensbulla. Egentligen heter dom Långpannebullar men det kändes inte rätt att kalla dom så, Solskensbulla blir alldeles utmärkt.

Solskensbulla.
 Bulldeg:
50 g jäst
150 gr margarin
3 dl mjölk (eller havremjölk för mjölk allergiker)
2 dl vatten
1 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma (jag krossar hela, blir mer smak av det)
ca 11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gr margarin (går även att använda mjölkfritt margarin)
100 gr Philadelphia ost (finns mjölkfri variant som är sojaost som liknar Philadelphiatyp)
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
pärlsocker

1. Smält margarinet och häll i mjölk och vatten, värm till 37 grader.
2. Smula sönder jästen och häll i degspadet.
3. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen smidigt i bunken.
4. Låt jäsa i 30 minuter.
5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda. Dela degen i 4 delar.
6. Bred ut degen i en smord folieformar 14*21 cm.
7. Låt jäsa 25 minuter. Slå på ugnen 225 grader under tiden.
8. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
9. Gör sedan diken på degen med hjälp ev ett finger och tillsätt sedan fyllningen
10. Pensla med ett uppvispat ägg (går att utesluta om man är allergisk mot ägg), strö pärlsocker över.
11. Grädda ca 15 minuter mitten av ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar