söndag 27 februari 2011

Choklad- och cheesecakemuffins

Choklad- och cheesecakemuffins
125 gram smör
2,5 dl råsocker
2 ägg
1,25 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
cheesecake-fyllning
300 g philadelphiaost
0,75 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
  • Graderna på ugnen ska vara 175 grader.
  • Vispa rumstempererat smör och råsocker poröst med elvisp.
  • Tillsätt äggen ett i sänder och vispa till en jämn smet.
  • Blanda ner kakaon och vaniljsockret.
  • Vispa ner mjölken och blanda till en jämn smet.
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
  • Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen i en annan skål.
  • Fyll muffinsformarna till hälften med chokladsmet.
  • Toppa med cheesecake-fyllningen så formarna är fyllda med tre fjärdedelar.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Kanongoda muffins. ´Dessa kommer jag göra fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar