söndag 27 februari 2011

Nattjästa källarfranskor

Nattjästa källarfranskor
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1-2 tsk salt
2 dl havregryn
6 dl vetemjöl
  • Smula jästen i en bunke.
  • Rör ut den i hälften av vattnet.
  • Häll sedan i resten av vattnet, salt, havregryn och mjöl.
  • Rör till en mycket lös deg.
  • Plasta in bunken och ställ den i kylskåpet över natten. Nästa morgon har degen jäst ungefär till det dubbla.
Dag 2:
  • Klicka ut degen i en muffinsplåt.
  • Grädda i 225 grader ca 20 minuter till frallorna börjar få färg.

Dom här frallorna smälter i munnen när man äter dom, riktigt goda. Sen att få nygräddade och färska frallor på morgonen är inte så dumt, rena lyxen. Lätta att göra var dom oxå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar