torsdag 18 april 2013

Amerikansk kaneläppelpaj

Amerikansk kaneläppelpaj
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat

Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna.
Strö över kanel.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan ner det smälta smöret och ägget.
Bred degen över äppelskivorna.
Platta till degen.
Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
Grädda i 200° i 40 min i nedre delen av ugnen.
Pajen ska få en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås.

Det finns nog ingen godare äppelpaj än denna.
40 kr/from.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar