torsdag 18 april 2013

Rulltårta

Rulltårta med vaniljkräm och hallon
2 st ägg
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk

Fyllning:
1,5 dl fast sylt
1 dl vaniljkräm (går bra med hårt vispad grädde)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Klä en långpanna ca 25*35 cm med bakplåtspapper
  • Vispa upp ägg och socker luftigt och poröst
  • Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och blanda sedan i äggsmeten.
  • Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  • Bred ut smeten i en långpanna.
  • Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen.
  • Förbered fyllningen.
  • Vänd upp sockerkakan på sockrat bakplåtspapper.
  • Låt sockerkakan svalna under en uppochner vänd långpanna.
  • Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop till en rulltårta.
  • Har du problem att få sockerkakan att lossna från bakplåtspappret kan man pensla med lite kallt vatten på bakplåtspappret, vänta en stund och dra sedan loss pappret.
30 kr/rulltårta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar