torsdag 18 april 2013

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier
275 gr mandelmassa
1 st äggvita
Fyllning
50 gr mörk choklad
125 gr rumsvarmt smör/margarin
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Topping
200 gr mörk choklad

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
* Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
* Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter till bottnarna har blivit gyllenbruna.
* Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
* Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den svalna något.
* Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp.
* Vänd ner den smälta chokladen i smörkrämen.
* Bred med hjälp av en tesked toppigt på biskvibottnarna.
* Låt biskvierna stelan i kylskåp i ca 30 minuter.
* Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält den över vattenbad.
* Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp.
15 kr/styck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar