söndag 7 april 2013

Rimbobullar

Idag har jag bakat Rimbo bullar, tog sin lilla tid, men nu är de klara och väl godkända, dvs. mycket goda.

Rimbobullar:
50 gr jäst
400 gr rumsvarmt margarin
4 dl kall mjölk
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gr smör/margarin
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:
Uppvispat ägg till penslingen, kan uteslutas om det finns äggallergiker
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
  • Smula ner jästen i en degbunke
  • Tillsätt mjölken och rör om till jästen löst upp sig.
  • Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med strösocker, vaniljsocker och vetemjöl.
  • Arbeta samman till en smidig deg. Jag använde hushållsassistenten.
  • Dela degen i 2 delar.
  • Kavla ut varje del till en stor kaka, ca 40*40 cm på lätt mjölat bakbord.
  • Sporra eller skär ut fyrkanter ca 8*8 cm.
  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant.
  • Vik ihop de 4 hörnen över fyllningen och tryck samman dem.
  • Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
  • Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i 2 timmar.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen 250 grader i ca 6-8 minuter.
  • Låt bullarna kallna under bakduk.
  • Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Rimbobullar på jäsning.

Färdiggräddade Rimbobullar.
10 stycken för 50 kronor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar