lördag 11 september 2010

Chokladhavrerutor

Den här kakan är så himla god och superenkel att göra. Den kan man äta direkt från frysen. Den behöver alltså inte tinas före.
Chokladhavrerutor
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
4 msk vetemjöl
8 dl havregryn
250 gr smält margarin/smör
1 dl ovispad grädde eller mjölk

* Blanda alla ingredienser i en bunke.
* Om det blir väldigt torrt kan ½ dl vatten tillsättas.
* Häll smeten i en långpanna, (ungefär 35*30 cm). Jag använde bakplåtspapper.
* Platta ut smeten i långpannan, ungefär 1 cm tjockt.
* Grädda mitt i ugnen 200 grader i 10 minuter.
* Skär den varma kakan i passande bitar och låt den svalna.

En supergod kaka. Passar utmärkt till barnkalas.

1 kommentar: