lördag 11 september 2010

Hallongrottor med marsanpulver

Även den här kakan är god. Jag skippade glasyren som egentligen ska vara på när dom är gräddade. Nästa gång jag bakar dessa ska jag göra med glasyr.
Hallongrottor med marsanpulver.
200 gram smör
80 g florsocker (5 msk + 1 tsk= 80 gram)
40 g kall marsansåspuöver (2 msk + 2 tsk= 40 gram)
1 krm hjortronsalt
200 g vetemjöl
florsocker till glasyr

* Blanda smör, florsocker, marsansås pulver, hjortronsalt och vetemjöl i en bunke eller matberedare.
* Skär degen i bitar, rulla bitarna runda och lägg dom i småbrödsformar.
* Platta till dom lite och gör en fördjupning med ett finger.
* Klicka i hallonsylt i varje grop.
* Ställ formarna på en plåt och sätt in dom i ugnen.
* Grädda mitt i ugnen, 180 grader i ca 10-15 minuter.
* Lös upp florsocker med lite vatten. (den ska vara tjock)
* Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.
Det var lite tjorvigt när man skulle mäta upp allt som var i gram. Till slut gick det vägen. Kommer definitivt göra dessa kakor igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar