söndag 28 augusti 2011

3 saftiga limpor

Jag vaknade vid halv 9 och började nästan genast fortsätta med bakning av olika bröd. Detta bröd blev det först:

3 st limpor:
50 gram (1 paket) jäst
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
½ dl brödsirap
½ dl olja
2 dl havregryn
Cirka 12 dl vetemjöl + till utbakning

1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
2. Tillsätt salt, sirap, havregryn och olja.
3. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter, baka ut till 3 avlånga limpor.
5. Låt limporna jäsa i 30 minuter igen och nagga dem med en gaffel.
6. Grädda limporna på 200 grader i cirka 20 minuter.

Det här brödet har jag inte smakat ännu, men det ser då gott ut ialla fall. Jag använde vetemjöl special istället för vanligt vetemjöl.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar