tisdag 30 augusti 2011

Morotskaka.

Idag är jag ledig och fortsätter att baka, morotskaka och bullar.

Morotskaka
7 st ägg
7,5 dl socker
550 gr riven morötter
5 dl rapsolja
7,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk bikaronat
1 tsk salt
1,5 tsk kanel

Kräm
200 gr philadelphiaost
150 gr smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

  1. Slå ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Rör ihop äggen, rapsolja och morötterna.
  4. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en bunke, blanda ihop allt i en bunke.
  5. Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  6. Grädda längs nere i ugnen tills den blir klar. (testa med en provsticka, tror det tar ca 60 minuter)
  7. Rör ihop rumsvarma smöret med philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en kräm.
  8. Bred ut krämen på den svalna kakan och skär sedan i bitar.
Den morotskakan jag i vanliga fall brukar göra, blir lite för tunn. Har fått ett bättre recept av Johanna som jag tackar så mycket för. Den är så god :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar