söndag 28 augusti 2011

Rågsikts limpor


2 limpor
50g Jäst
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2 tsk Salt
1 dl Sirap
½ dl Olja
ev 1 tsk Brödkryddor
ca 1 kg Rågsikt

1. Lös upp jästen i ljummet vatten och mjölk.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta in så pass mycket mjöl så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter.
3. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 1 timme.
4. Arbeta ut till två limpor och lägg på plåt.
5. Låt jäsa i ca 30 minuter.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter i 200C.
7. Låt svalna på galler utan bakduk övertäckt.

Detta bröd var riktigt gott, smakar som vanlig limpa. Även Rebecca tyckte om det, och hon är kräsen ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar