söndag 28 augusti 2011

Äppelmarängkaka

Äppelmarängkaka
6 st äggulor
3 dl socker
150 gr smält smör (smält)
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

6-8 st äpplen
1 tsk kanel

6 st äggvitor
1 dl socker

Vispa äggulor och socker till en tjock kräm.
Tillsätt avsvalnat smöret och mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta försiktigt ner det under omrörning. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Skala äpplerna, skär dom i klyftor och fördela dem jämt i smeten, strö sist på kanel.
Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt lite socker i taget, vispa hela tiden till dess smeten blivit hård.
Tag ut kakan och bred på marängen och grädda ytterligare ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar