måndag 27 februari 2012

Äggfri hallon paj

Jag gjorde även en hallonpaj som jag tycker väldigt mycket om.
Hallonpaj
ca 200 gr frysta hallon
2 tsk potatismjöl
3 tsk socker
Smuldeg:
175 gr smör
 7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Tillagning:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en rund pajform (ca 25 cm i diameter) med någon matsked smör.
  3. Lägg i hallonen så att det täcker pajbotten och strö över 3 msk socker.
  4. Smält fett i en kastrull och rör ner socjer, vetemjöl och havregryn.
  5. Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
  6. Grädda hallonpajen i ca 25-30 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
  7. Servera pajen  ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.
Även den här pajen var god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar