måndag 27 februari 2012

Äppelpaj med kokos

På kalaset hade jag en del barn som är ägg-allergisk så till dom gjorde jag 2 st olika pajer istället.
Äppelpaj med kokos
3-4 st äpplen
0,5 dl socker
1,5 tsk kanel
Smuldeg med kokos:
150 gr smör
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 dl kokos
1,5 dl havregryn
Tillagning:

  1. Blanda alla torra ingredienserna till smuldegen i en bunke.
  2. Blanda med smöret till en smuldeg.
  3. Smörj en pajform med lite av smöret.
  4. Skala, kärna ut och klyfta eller skiva äpplena, lägg dom sedan i en form.
  5. Täck botten med ett lager äppelbitar
  6. Blanda ihop kanel och socker och häll blanda ihop de med äpplena.
  7. Strö över smuldegen och grädda äppelkakan i 175 grader ca 35 minuter eller tills kakan blivit gyllenbrun.
  8. Ta ut och låt svalna något innan servering.
Jag som älskar kokos verkligen älskade denna paj. Kommer göra den här många gånger till.
En super god äppelkaka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar