lördag 29 maj 2010

Havre Kanelbullar

Havre Kanelbullar
Detta behövs:
3 dl mjölk
3 dl strösocker
100 gr margarin (ej smält)
1 st ägg
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl

Fyllning:
200 gr margarin (smält)
2 dl socker
3 dl havregryn
4 tsk kanel
* Slå ugnen på 225 grader.
* Rör samman alla ingredienser till en smidig deg.
* Är man äggallergisk kan man hoppa över ägget, kakan blir bra och god ändå.
* Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och platta ut smeten.
* Smält margarinet och häll i resten av ingredienserna till fyllningen.
* Häll över fyllningen över smeten i långpannan och bre ut den.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.
* Låt kakan svalna, skör den sedan i passande bitar.

Enkel och kanongod kaka, som jag gör rätt ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar