torsdag 3 juni 2010

Tårtbotten

Nu ikväll passade jag på att baka tårtbotten tills barnen fyller år. Ska skära den klar och frysa in den till den 14 juni när vi ska ha barnens kalas för släkten. Den är så enkel att göra. Hög och fluffig blir det oxå. Mycket bättre än köpes bottnarna. Här kommer receptet:
Tårtbotten:
4 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kokt vatten som har svalnat
* Ugnen ska vara 175 grader.
* Smörj och sätt lite vetemjöl runt formen. Jag använder alltid vetemjöl istället för ströbröd när jag gör tårtbotten. Det fungerar utmärkt.
* Vispa ägg och socker vitt och poröst.
* Blanda ihop mjöl och bakpulver, blanda det sedan i smeten.
* Häll i den svalande vattnet och rör om.
* Häll smeten i en rund form med avtagbar botten.
* Grädda längs ner i ugnen ca 50 minuter eller testa med en sticka när den är klar, stickan ska inte bli kladdig.
* Låt den svalna innan ni skär upp den i 3 delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar