tisdag 13 oktober 2009

Grattis Isak på 8- årsdagen.

Idag fyller Saras och Leif son, Isak 8 år. Jättestort grattis till dig. När han ska ha sitt kompiskalas på Leos Lekland ska Olivia komma hit och vara med Rebecca.
Efter jobbet for jag förbi Volvo och frågade om däcken hade blivit klara, det hade dom inte, men under dagen skulle dom bli klar. Ska mest troligt hämta upp Olivia på hemvägen om det är ok för hennes mamma. Vilket jag tror att det är.
Oj nu ringde Rebecca från fritids, hon hade spillt mjölk på kläderna och behöver extrakläder som jag har glömt att ta med till skolan. Men då hämtar jag henne för dagen. Så jag hoppas Olivia är hemma.
Linus har inte kommit hem ännu, han vägrar stenhårt, varför vet jag inte. Har pratat med honom lite över MSN igår. Han vill komma och gå mellan mig och hans pappa som vi vuxna gör säger han. Vet inte riktigt vad han menar med det, vi vuxna gör väl inte så. När man jobbar exempel så måste man komma i tid, inte kan jag välja vilka dagar jag vill jobba och inte vill jobba. Jag måste vara där alla vardagar om man inte är sjuk eller så.... Men han vet att jag väntar att han ska komma hem så vi får prata. Jag undrar lite grann hur mycket manipulerad han är av sin pappa och farföräldrar...... ganska mycket tror jag, vilket är synd. Det handlar ju inte att dom ska tvinga Linus hem, utan att prata, puscha, muntra upp honom på ett positivt sätt att vilja komma hem. Men det fattar dom givetvis inte. Det har ju jag fått göra många gånger när Linus ska fara dit eller prata med dom (oftast då via telefon). Det verkar som att dom tycker att han är vuxen, även Linus själv verkar tro det. Om dom/han nu tycker han är så vuxen tycker jag att han ska bete sig som en vuxen oxå, och det gör han inte i detta fall.

3 kommentarer:

  1. Du tror inte att Linus menar att han vill komma och gå som han själv vill mellan dig och sin pappa. Inte ha fasta dagar som han ska vara hos sin pappa eller hos dig. Utan själv bestämma när han ska vara hos dig och när han ska vara hos pappa.

    SvaraRadera
  2. Jo det är kanske så han menar. Det är ju mycket därför han MÅSTE komma hem så vi får prata om saker och ting, hur det ska se ut här framöver. För vi har inte kommit överens/pratat om hur det ska se ut. Jag kan ju inte gå här hemma och TRO att det är så han vill, han måste ju komma hem och prata om saken i första hand, sen får man se hur man kan göra så det blir så bra som möjligt för oss alla. Som det är nu är absolut inte bra för någon av oss, speciellt inte för Linus.

    SvaraRadera
  3. Kolla om han vill träffas på neutralplats i stället. Att fika på stan och prata.

    SvaraRadera