måndag 16 augusti 2010

Drömrulltårta

Drömrulltårta
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gr margarin eller mjölkfritt margarin
2 dl mjölk eller havremjölk
Smörkräm
100 gram margarin eller mjölkfritt margarin
1,5 dl florsoker
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker

* Blanda samman alla torra ingredienser.
* Smält margarinet och häll i mjölken, låt den bli varm.
* Häll den varma blandingen över de torra ingredienserna.
* Rör om tills den blir en slät smet.
* Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
* Grädda mitt i ugnen 250 grader i ca 5 minuter.
* Ta ut kakan från ugnen och strö över strösocker.
* Stjälp eller vänd sedan upp kakan på papper och låt svalna.
Smörkräm
* Rör rumsvarma matfettet till fyllningen smidigt.
* Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen poröst.
* Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop.
* Förvara kakan kallt tills den ska skäras upp i passande bitar.


Den här rulltårtan smakade jag oxå, och den var super god. Jag och choklad :-) Den var lättare att rulla ihop än den vanliga rulltårtan, även den här kommer jag att göra fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar