måndag 16 augusti 2010

Rulltårta

Rulltårta
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gr smält margarin eller mjölkfritt margarin
2 dl mjölk eller havremjölk
sylt

* Blanda alla torra ingredienser i en skål.
* Smält margarinet och häll i mjölken.
* Häll den varma smör- oh mjölkblandningen över de torra ingresienserna och rör om.
* Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
* Gräddas mitt i ugnen 250 grader i ca 5 minuter.
* Ta ut kakan från ugnen, strö lite socker över kakan.
* Vänd eller stjälp sedan upp den på papper och låt den svalna.
* Bred på ett lager sylt.
* Rulla ihop på längden.
* Förvaras kallt innan den skärs upp i passade bitar.



Rulltårtan hann jag smaka lite grann. Den var lite svår att rulla ihop. Jag tog nog lite för mycket hallonsylt. Men det här kommer jag definitivt göra igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar