söndag 24 maj 2009

Väntar på möte på Linus skola 20 maj

Sitter och väntar på att klockan ska gå, jag ska på ett möte med Linus skolsköterska och en barnpsykolog. Linus mår inte så jättebra just nu, han har inte så ljusa tankar om livet. Vi ska prata om hur vi ska göra för han så han mår bättre. Hela hans liv så har hans pappa inte varit den pappa som Linus önskar, tyvärr. Han lovar massor med saker som han inte kan hålla, vilket gör att Linus blir ständigt besviken på honom. Sen det som hände med han lillebror Elias gör inte saken lättare för honom, det var väl det som Linus bägare svämmade över, det blev för mycket helt enkelt. Det som känns kanonbra är att skolan hjälper till med allt som dom kan.

Linus kan inte prata heller med sin pappa om vad han känner, tycker och tänker. Vilket gör det inte heller så lätt. När han ska till sin pappa så är han så glad, nästan överdrivet glad för han tror att han ska få vara med sin pappa. Men när han väl kommer dit så är det med farmor och farfar är med, inte sin pappa. Hans pappa har nu skaffat en flickvän, vilket gör att det är jättejobbigt för honom för pappan visar inget intresse för Linus utan det är bara tjejen som gäller.

I helgen som var for Linus ner till Stockholm där hans pappa jobbar just nu och han hade fått 1000 kr av farmor och farfar till fickpengar, Linus hann bara komma ner till Stockholm så "lånade" hans pappa alla pengar så Linus hade inte en krona över att göra vad han ville med. Det är ju en jättebra pappa. Inte konstigt att Linus blir ledsen och besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar