torsdag 11 februari 2010

Amerikansk kaneläppelpaj

Jag lägger upp receptet på nytt eftersom det var så längesen jag gjorde den.
Amerikansk kaneläppelpaj.
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 gr smör
2,5 dl strösocker
150 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat
* Smält smöret och låt det svalna.
* Skala kärna ut och skär äpplena i tunna klyftor.
* Smörj en pajform (ca 26 cm i diameter) med lite smör och lägg i äppelklyftorna.
* Strö över kanel.
* Blanda alla torra ingredienser.
* Rör sedan ner det smälta smöret och uppvispade ägget.
* Bred degen över äppelskivorna och platta till degen.
* Pudra pajen med lite kanel före gräddningen.
* Grädda i 200 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
* Pajen ska få en gyllenbrun färg.
* Servera med vaniljsås.
Den är en knäckig paj. Supergod i min smak.

2 kommentarer: