tisdag 2 februari 2010

Grahamsrutor.

Här kommer receptet på brödet jag bakade i söndags som är så gott. Det rekommenderar jag er verkligen att göra.
Grahamsrutor:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
25 gr smör
1,5 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 gr kasella lätt
2 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl
* Smula ner jästen och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig.
* Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung (eller sirap om man väljer det), kasella och det mesta av mjölet.
* Arbeta degen smidigt.
* Jäs under bakduk ca 40 minuter.
* Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna.
* Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så den täcker plåten.
* Skär degen i rutor med en vass kniv, jag naggade även degen med en gaffel.
* Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter.
* Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
* Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Brödet blir ganska hög så jag delar brödet på mitten. Detta är även gott att rosta om man vill det. Ett mycket gott bröd.
Tack till Sara som är så duktig på att hitta recept och vill dela med sig till andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar