fredag 7 augusti 2009

Morotskaka.

Här kommer receptet på morotskakan jag brukar göra:
4 st ägg
4 dl strösocker
* Vispas poröst.
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
* Blandas ihop, häll sedan i ägg och sockerblandningen.
6 dl rivna morötter (finaste)
2 dl olja
* Rör ner i smeten.
* Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
* Grädda i 150 grader i ca 1 timme.

Glasyr:
100 gr philadelfia ost (orginal)
100 gr smör/margarin (ej smält)
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
* Blandas ihop till en jämn smet, jag brukar använda elvisp, då blir den jämn och fin.
* Bre glasyren på den svalna kakan
* Skär kakan i passande bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar