Hälla ut bröd:
0,5 pkt jäst
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl special
* Smula ner jästen i en degbunke, lägg i salt och slå på lite av vattnet. Rör ut jästen och häll i resten av vattnet.
* Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös.
* Jäs degen under bakduk i ca 1-1,5 timme. (jag lät den jäsa i 1 timme)
* Häll försiktigt upp degen i en oval gratängform eller en liten långpanna med bakplåtspapper.
* Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250 grader.
* Grädda längst ner i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 125 grader och fortsätt grädda i 40 minuter.
* Låt brödet svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar