Toast Birger Jarl:
3 st små kycklingfiléer
250 gr djupfryst bladspenat
2 msk smör/margarin
2 tsk vetemjöl
2 dl grädde
salt och peppar
några droppat pressad citronsaft
4 skivor vitt bröd
8 skivor emmentalost
* Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
* Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg, pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt. * Häll på grädden, rör om och låt den småputtra lite till en stuvning.
* Krydda med salt, peppar och några droppar citron.
* Sätt ugnen på 250 grader.
* Krama ur allt vatten på den tinade spenaten.
* Hacka spenaten och fräs den i lite smör.
* Smaksätt med riven muskot (jag använde malen muskot), salt och peppar.
* Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
* Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
* Lägg några ostskivor överst och gratinera smörgåsarna i ca 7-8 minuter eller tills de fått en vacker färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar