söndag 20 december 2009

Förrätt: Toast Birger Jarl

Till förrätten hittade jag ett bra recept som lät gott till förrätt. Det är en chansning att göra en förrätt som man aldrig har ätit. Men den var god.

Toast Birger Jarl:
3 st små kycklingfiléer
250 gr djupfryst bladspenat
2 msk smör/margarin
2 tsk vetemjöl
2 dl grädde
salt och peppar
några droppat pressad citronsaft
4 skivor vitt bröd
8 skivor emmentalost

* Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
* Stek kycklingbitarna i smör utan att de tar färg, pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt. * Häll på grädden, rör om och låt den småputtra lite till en stuvning.
* Krydda med salt, peppar och några droppar citron.
* Sätt ugnen på 250 grader.
* Krama ur allt vatten på den tinade spenaten.
* Hacka spenaten och fräs den i lite smör.
* Smaksätt med riven muskot (jag använde malen muskot), salt och peppar.
* Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
* Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
* Lägg några ostskivor överst och gratinera smörgåsarna i ca 7-8 minuter eller tills de fått en vacker färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar