Helens chokladbakelse:
100 gr mörk choklad av god kvalitet
75 gr smör
3 st ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
* Smörj 8 ugnsäkra fromar, jag använde stora muffinsfomar.
* Smält smör och finhackad choklad på spisen på låg värme, rör om.
* Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
* Häll i chokladblandningen och rör kraftigt.
* Sikta ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet.
* Fördela smeten i de smorda formarna och ställ i frysen under natten.
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Ta ut formarna ur frysen och ställ dessa direkt i den varma ugnen.
* Grädda därefter i ca 15-20 minuter. (jag gräddade dom lite längre än 20 minuter, mina vart inte flytande i mitten)
* Stjälp upp med hjälp av en kniv drekt på tallrik.
* Garnera med hallon och en kula vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar