söndag 21 juni 2009

Borta bra men hemma bäst.

Nu har vi kommit hem för ett tag sen. Har packat upp allt och ätit mat. Vi slarvade med maten och köpte hamburgare på Max. Nog är det skönt att komma bort ett tag men nog är det skönare att komma hem.
Resan dit gick bra. När vi kom fram stod maten på bordet, skönt för omväxling skull. Vi hann inte göra så mycket på torsdag. På fredag så hörde vi från backen hur artisterna repade inför kvällen. Vi for in till Pajala och handlade lite och tillbaka sen. Gick ut och gick med vovvarna. Det är en lagom promenad att gå runt backen, det tar ca 40 minuter att gå runt, men ids man inte gå runt hela kan man ta en genväg, vilket jag och Emelie gjorde en gång.
Kl 23,00 skulle Markus Fagervall spela uppe på backen. Rebecca skulle se han och få en autograf. Tur att det var gratis för barn hela kvällen, för oss vuxna kostade det 250 kr, dyrt. Det blåste uppe på backen och var kallt, Rebecca och Linus frös jättemycket och var jättetrötta, men dom kämpade på. Efter spelningen stod vi utanför bussen där alla artister var. Det var många som ville ha autograf, vi väntade och väntade. Till slut frågade jag en tjej om Rebecca kunde få hans autograf nu för hon var trött och frös så mycket. Och det gick, tjejen tog blocket och pennan och bad han skriva " Till Rebecca från Markus Fagervall." Det var några som vart lite sura och undrade om vi hade förtur, jag sa bara att hon är ju ett barn. Rebecca var så lycklig, det var första gången hon såg en kändis så nära och fått en autograf.
Vad tiden var när barnen kom i säng vill jag inte berätta, men det vart SENT.
Mange däremot hade tappat hjärnan nånstans på vägen hem. F-N vad full han var..... Han kom hem mycket senare än oss. Varför ska dom flesta karlar vara så? Har ingen stopp, utan dricker tills man nästan stupar. Men dagen efter fick han sitt straff, han var nämligen RÅBAKIS... han klev inte upp förrän kl 19 på kvällen. Det var den lördagen för honom, han som ville se ett band som spelade på lördagskvällen. Tji fick han.
Emelie, Linus och Rebecca tvättade min och pappas bil utvändigt. Försökte att dom skulle städa den på insidan oxå, men då skulle dom ha betalt, då tackade jag nej, jag gjorde det själv istället. Dom hade även vattenkrig, det var kul att se. Tina (pappas hund) och Kungen var även med på ett litet hörn. Kungen trodde nog att han hade kommit till himmelriket, som han sprang överallt. Var nästan inte still en sekund. Stor tomt att röra sig på.
På lördagen var det jättemycket folk på festivalen, på fredagen var det kring 1000 personer och det var säkert dubbelt så mycket på lördagen. Men vi tog det lugnt, man var väldigt trött, jag somnade väl inte förrän efter halv fem på morgonen.
Idag gjorde vi inte så mycket, packade allt och städade övervåningen, Emelie hjälpte till. Hemresan gick oxå bara fint. Fast Linus och Rebecca var irriterade på varandra innan vi åkte iväg. Nästa gång vi far upp är till Pajalamarknaden om 1½ vecka.
Här kommer lite bilder.
Faster Anne-Maj diskar medans pappa tar en tupplur på kökssoffan.


Här tvättas bilarna. Även Tina tog en tupplur i sin korg.


Linus och Rebecca ser TV. Sen spelar Rebecca kort i köket.


Pappas gård , bild tagen från backen. Kungen tog ett litet break.

Markus Fagervall sjunger och en frusen Rebecca tittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar