måndag 1 juni 2009

Kanelbullesockerkaka


Kanelbullesockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker
3 msk kanel
2 msk smör

Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Häll i hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör. Grädda kakan i 175 grader i 45-60 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar